Kod Imotskog bez vozačke vozio neregistrirani auto, nije mu prvi put. U zatvoru je

Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Splitsko-dalmatinska policija prekjučer je kod Imotskog zaustavila 52-godišnjaka koji je bez dozvole vozio neregistrirani i neosigurani automobil. Kod njega su pronašli marihuanu, a sud mu je odredio zadržavanje nakon čega je predan u zatvor.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

"U srijedu, 16. listopada 2024.godine oko 17:30 sati policijski službenici u mjestu Poljica zaustavili su vozilo kojim je upravljao 52-godišnji muškarac povratnik u činjenju prometnih prekršaja.

Vozio neregistrirani auto bez osiguranja, policiji predao travu

Obavljenom kontrolom utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje jer nema položen vozački ispit za B kategoriju, obzirom da mu je rješenjem ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih devet negativnih bodova. Također, upravljao je vozilom za vrijeme dok su mu na snazi čak tri sudske izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Na traženje policijskih službenika odbio je podvrgnuti ispitivanju na prisutnog droga u organizmu. Vozilo nije bilo registrirano, niti je zaključeno obvezno osiguranje. Tijekom postupanja policijskim službenicima je predao 1,7 grama marihuane koju je posjedovao.

Nakon obrade uz optužni prijedlog odveden je na prekršajni sud, a zatraženo je zadržavanje, izricanje kazne zatvor u ukupnom trajanju od 240 dana. Sud mu je odredio zadržavanje u trajanju od 7 dana nakon čega je predan u Zatvor u Splitu", priopćila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.