Republikanci žele Trumpovu politiku, ali ne Trumpa. Po anketama vodi guverner Floride

Foto: Profimedia

U NOVOJ anketi o potencijalnim republikanskim kandidatima za predsjednika 2024. godine, guverner Floride Ron DeSantis ostvario je značajno vodstvo nad Donaldom Trumpom, javlja The Guardian

Republikanski glasači zadali su značajan udarac egu bivšeg predsjednika u istraživanju koje su proveli USA Today i Sveučilište Suffolk. Međutim, u drugoj anketi koja je pokrivala isto vremensko razdoblje, a koju je proveo Morning Consult, Trump vodi. 

Bez obzira na to, David Paleologos, direktor Centra za politička istraživanja Sveučilišta Suffolk, rekao je za USA Today da republikanci i konzervativci žele trumpizam bez Trumpa. 

To je bilo jasno u usponu DeSantisa, bivšeg američkog vojnog odvjetnika i žestokog desničara na čelu Floride koji vodi politiku sličnu Trumpovoj. Trump je najavio svoju treću uzastopnu utrku za republikansku nominaciju ubrzo nakon izbora u sredini mandata.

Gubitak popularnosti nakon izbora

Međutim, njegov uspjeh je zanemariv, osobito nakon izbora na kojima je većina kandidata koje je on podržavao doživjela poraz. USA Today je objavio kako njihova anketa pokazuje da među republikancima i republikanskim glasačima opada entuzijazam za još jednu Trumpovu kandidaturu.

"U srpnju je 60 posto republikanaca željelo da se Trump ponovo kandidira. U listopadu je taj broj pao na 56%. Sada je pao na 47%, što je gotovo jednaka podjela s 45% onih koji ne žele da se on kandidira treći put", navodi se. 

Još jedan vjerojatni kandidat, bivši potpredsjednik Mike Pence, sve je bliže najavi kandidature. Pence je rekao da će on i njegova supruga Karen donijeti odluku o tome hoće li krenuti u utrku sljedeće godine, nakon "molitve tijekom blagdanskog razdoblja".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.