Riječanin ženi i djeci isključio vodu i plin. Bio u pritvoru, dobio veliku kaznu

Ilustracija: Shutterstock

Zbog ekonomskog nasilja u obitelji 43-godišnji je Riječanin ovih dana osuđen na novčanu kaznu, a proveo je i 26 sati u pritvoru. Prema presudi, bivšoj je supruzi i djeci "uskratio sredstvo za održavanje zajedničkog kućanstva" te im je "onemogućio korištenje osnovnih resursa za svakodnevno funkcioniranje".

Muškarac je u svibnju prošle godine nazvao tvrtku koja na području Kostrene, gdje obitelj živi, pruža usluge opskrbom vode te ih zatražio da im isključe vodu. Zatim je nazvao i tvrtku koja opskrbljuje plinom te HEP i tražio da im isključe plin i struju.

Bivša supruga i djeca bez vode su bili svega nekoliko sati, a bez plina i tople vode tri dana. Djelatnici HEP-a došli su im isključiti i struju, no na kraju to nisu učinili budući da se majka djece tome žestoko opirala.

Sud: Htio ih je otjerati iz stana

Okrivljenik je na sudu rekao da se ne smatra krivim te je tvrdio da nije znao da netko živi na toj adresi. Sud mu nije povjerovao jer je na temelju računa za režije, a i rasprave iz podjele imovine u brakorazvodnoj parnici, bilo očito da njegova bivša supruga s djecom živi na dotičnoj adresi, što je on morao znati.

"Evidentno je da okrivljenik svakako želi iseliti svoju bivšu suprugu i troje maloljetne djece, od kojih jedno ima dijagnosticiran poremećaj iz spektra autizma, iz stana, te je to prvo pokušao putem policije, a kada to nije uspio, dao je nalog nadležnim tvrtkama da isključe u stanu struju, plin i vodu", stoji u presudi.

Mjesec dana nakon događaja muškarca je posjetila policija, nakon što ga je supruga prijavila za ekonomsko nasilje, i odveli su ga u pritvor gdje je proveo 26 sati. Sud mu je to vrijeme uračunao u kaznu i oduzeo od prvotnog iznosa, odnosno 2000 eura. Okrivljenik tako treba platiti 1920 eura kazne te troškove sudskog postupka u iznosu od 70 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.