Riječki HGSS spasio četvero koji zbog bure gliserom nisu mogli do Krka

Foto: HGSS Rijeka

HGSS Rijeka imao je jučer intervenciju kod otoka Krka u kojoj je spasio četiri osobe. Krenuli su iz Novog Vinodolskog put otoka Krka, ali zbog bure nisu stigli na željenu destinaciju. Poziv u pomoć poslali su oko 22:15. Na sreću, nije bilo ozlijeđenih. HGSS-ovu objavu prenosimo u nastavku.

"Poziv u pomoć stiže oko 22:15 preko županijskog centra 112 pri čemu ispomoć traži središnjica za spašavanje i traganje na moru. Riječ je o 4 osobe koje su u uvali Zavratnica došle sa plovilom i izašle na obalu, te pritom nisu ozljeđene. Radi bure nisu stigli na željenu destinaciju odnosno nisu uspjeli doći u Čižiće krenuvši iz Novog Vinodolskog. Pomorska policija pokušala je sa morske strane evakuirati unesrećene, no radi bure i uvjeta na moru to nije bilo izvedivo", pišu HGSS-ovci.

Na intervenciju je krenulo osam članova s tri vozila. "Iz tog razloga na teren izlazi tim od 8 članova HGSS Rijeka sa 3 vozila pri čemu se nastoji sa vozilima doseći što južniju točku dostupnu južno od Vrbnika, a u smjeru uvale Zavratnica.

Sa navedene točke tim se upućuje pješke prema unesrećenim osobama, te nakon 1.5h hoda nalaze unesrećene i pružaju im obuću kako bi mogli nastaviti hodanje. Slijedi povratak istim putem do vozila i transport unesrećenih osoba vozilima do Čižića nakon čega ova akcija završava u 3:10 ujutro", zaključuju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.