Roditelji "simbola iranskog otpora" Nede istjerani iz svog teheranskog stana

RODITELJI "simbola nove iranske revolucije", ubijene studentice Nede Agha Soltan, izbačeni su iz svoga teheranskog doma.

Susjedi tvrde kako obitelj više ne živi u svom stanu na četvrtom katu, a razlog je taj što su ih vlasti istjerale nakon smrti Nede. Policija obitelji nije vratila tijelo, njezin pogreb je otkazan i pokopana je bez znanja njezine obitelji. Vlada je zabranila čak i ceremoniju u džamiji, pišu svjetski mediji.

"Znamo da je obitelj natjerana da ode iz svoga stana"

"Samo znamo kako je njezina obitelj natjerana da ode iz svoga stana", medijima su rekli susjedi, a do obitelji ubijene se nikako ne može doći. Neda je ubijena u subotu navečer blizu mjesta gdje su se odvijali sukobi prosvjednika i policije.

Ubrzo je objavljen video na kojem se vidi način na koji je umrla i njezino krvavo tijelo. Sliku i video su objavili njezini prijatelji koji su se u isto vrijeme našli na Trgu slobode. Kao pritisak vlasti danas je više od stotinu zastupnika bojkotiralo proslavu izborne pobjede novog-starog predsjednika Ahmadinedžada.

Vlasti sve više uhićuju disidente

Po informacija koje na kapaljku cure iz te azijske zemlje danas je uhićeno i oko 70 sveučilišnih profesora koji su se sastali sa Ahmadinedžadovim protukandidatom Mirhoseinom Musavijem. Navodno se brojka uhićenih sljedbenika protukandidata popela na 140, a to su najčešće novinari i aktivisti.

I.Kri.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.