Roditelji ubijene Mihaele: Pokušali su spasiti ubojicu na sve moguće načine

Screenshot: Nova TV

OBRANA osječkog policajca Marka Smažila, osumnjičenog za ubojstvo 21-godišnje Mihaele Berak u rujnu prošle godine, izvijestila je danas kako okrivljenik priznaje krivnju, ali ne za kazneno djelo iz optužnice, već za prouzročenje smrti iz nehaja, u kojem nije bilo namjere.

Optužnica tereti policajca Marka Smažila da je 20. rujna 2023. oko 22 sata, u svom stanu u Osijeku, u nakani da usmrti 21-godišnju žrtvu s kojom je bio u vezi, iz službenog pištolja marke "HS-9" ispalio hitac u glavu Mihaele Berak i tako joj zadao prostrjelnu ozljedu glave i vrata, s razdorom glavne vratne arterije, uslijed koje je Mihaela Berak umrla na mjestu zločina.

Otac: Oni su ga na sve moguće načine pokušali spasiti

Roditeljima ubijene djevojke potpuno je neprihvatljiva obrana ubojice te su emotivno dočekali početak suđenja. Ekskluzivno su za Dnevnik Nove TV rekli zašto misle da slučaj ubojstva njihove kćeri ne može biti iz nehaja.

"Ona je meni jako puno značila. Imali smo jedan poseban odnos", rekao je Mihaelin otac Ivica o svojoj kćeri.

"Naša Mihaela je tema naših razgovora, a ako o njoj ne govorimo, onda je ona stalno u našim mislima, ta mladost, ta radost, to veselje", rekla je majka Jadranka kroz suze. I dalje teško prihvaćaju tragediju koja ih je zadesila.

"Svaki dan pitamo isto pitanje, zašto? Ja to ni njemu ne bih mogla poželjeti", rekla je Jadranka.

Kažu da od početka upozoravaju na nelogičnosti u istrazi.

"Oni su ga na sve moguće načine pokušali spasiti. Ni ja više ne znam od čega. Od samoubojstva, nehaja do sigurnosnog metka, na kraju je neki načelnik izgovorio da se on igrao s pištoljem, povukao, repetirao, uperio pištolj. To znači ubojstvo, to ne znači ubojstvo iz nehaja.

Bio bih zadovoljan da dobije maksimalnu kaznu i da nema olakotnih okolnosti jer ne bi smio imati olakotnih okolnosti jer je on policajac. Lagao je, premještao dokaze i prao dokaze i prao rublje", smatra Ivica.

Majka: Kad nešto iz nehaja napravite, zovete pomoć

Obrana za ubojstvo iz nehaja za njih je neprihvatljiva.

"Koliko puta pomislim da je stao, da je razmislio, da je nešto drugo da se spasi život, da ne napravi to što je napravio. Ubio nam je dijete, ljudi moji, kako to više ne shvaćaju svi ostali, što više izmišljaju svi i razloge i ne znam ni ja. Igrao je, prčkao je po pištolju, radio je ovo-ono... Ubio je i imao je namjeru ubiti i ubio je, što se više ima tu secirat' tu priču", izjavila je potresena majka Jadranka.

"Rekli su da su oni prčkali po pištolju, naglasio bih oni... Mi smo već znali što je bilo, a oni i dalje pričaju jednu te istu priču. Iako je to slučajno bilo, valjda ideš pomoć' unesrećenoj, a ne raditi to što je on radio. Sakrivao je dokaze. Što nije zvao oca ili tog načelnika, što joj nije pružio pomoć?" dodao je Ivica Berak.

"Što nije zvao hitnu? To boli, ako je iz nehaja. Kad nešto iz nehaja napravite, vi se borite svim silama da mu pomognete, da ga spasite, zovete pomoć, zovete roditelje, objašnjavate, ispričavate, želite svim silama nešto dokazati.

Ti kalkuliraš, ti lažeš, koliko je u medijima izišlo priča... Mi smo kao roditelji bili šokirani svim tim što smo čuli. Može li čovjek tako postupit'? Pa ja to ne vjerujem, ne mogu pojmit'. Čovjek pogazi mačku pa ode pogledat' je li živa, može li joj se pomoći. Ali ovo je... ne znam što bih vam rekla", rekla je Jadranka Berak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.