Rupe koje su se otvorile nakon potresa se šire: "Strah me, ne smijem ući u kuću"

U SELU Mečenčani otvorilo se oko 15 rupa nakon potresa. Jedna od njih široka je oko 20 metara i duboka barem pet. N1 je razgovarao s ljudima koji žive uz tu rupu.

Vlasnici zemlje na kojima se pojavila rupa su supružnici Biserka i Nikola.

Biserka je opisala kako je rupa nastala: "Vidjela sam samo crnu rupu s prozora i bilo mi je čudno to što vidim u vrtu. Iza 14 sati sam išla gledati i već je bila ogromna rupa, odjednom se stvorila u vrtu. Od 12 do 14 sati se to napravilo."

Njen suprug Nikola kaže da su u selo dolazili brojni stručnjaci, geolozi, ljudi koji su nudili pomoć, ali i iz nadležnog ministarstva. Međutim, još ništa ne mogu napraviti, kazao je. "Rekli su da se ništa ne može sada sanirati, da treba čekati", dodao je Nikola.

Otkrio je i kako nije vjerovao svojoj ženi koja je prva vidjela da se rupa počela otvarati.

"Nisam vjerovao, ali sam nakon tri četiri sata izašao i pogledao i bila je još veća nego što mi je supruga rekla. Ali je bila 70 posto manja nego danas. Ona se non-stop urušava", rekao je.

Cijelo vrijeme se čuju odroni i rupa se još uvijek širi.

"Strah me"

Reporter N1 Elvir Mešanović razgovarao je i s Nenadom i Anđom, koji su morali napustiti svoju kuću jer je rupa točno uz nju.

"Strah me, ne smijem ući u kuću ni da stvari izvadim, bojim se da će se odroniti", kazala je Anđa.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz potres, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: potres

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.