Rusi na prvoj liniji bojišta: "Ovo je totalni jeb*ni pakao"

Screenshot: CNN

VIDEO koji je objavio ukrajinski novinar navodno prikazuje ruske vojnike kako se žale da nemaju osnovne alate za preživljavanje na prvim crtama bojišnice. 

"Evo nas na prvoj liniji bojišta. Poslali su nas ovdje bez ikakve obuke, oružja, bez ičega. Nemamo ni uniforme, morali smo ih sami nabaviti i platiti ih vlastitim novcem", kaže jedan vojnik.

"Nemamo oružja, streljiva, granata, hrane, vode... Ovo je apsolutni jeb*ni pakao. Živjela nam dugo prokleta ruska vojska", kaže drugi. 

Šire se snimke kaosa u ruskoj vojsci

Društvenim mrežama širi se sve više snimki nezadovoljnih ruskih vojnika.

8. listopada skupina mobiliziranih ročnika iz moskovske regije snimila je video u kojem se žale na uvjete u kojima su se našli. Njihov vod od 30 ljudi trebao je biti poslan u Liman, kako bi tamo sudjelovao u ruskoj ofenzivi. 

>> Ruski ročnici desetkovani u Ukrajini, objavili video: "Časnici su bježali kao žohari"

Vojnici, odjeveni u odrpane uniforme, rekli su da idu na frontu bez ikakve obuke i s oružjem koje je zahrđalo. Kažu da su prošli samo jednodnevnu vježbu gađanja i da uopće nisu upoznati s načinom upravljanja vozilima kojima bi neki od njih trebali upravljati.

Mobilizirani ročnici raspoređeni su u Prvi vod Druge satnije Petnaeste motorizirane streljačke pukovnije unutar "elitne" Tamanske divizije, stacionirane u Naro-Fominsku.

Na jednom od dva videa koja su snimili, vojnici su objasnili da su bili jedva naoružani. Imali su mitraljeze, ali ne i ručne bombe, ni metke za RPG bacač. Jedan od mitraljeza je bio razbijen. Ubrzo je zapovjednik satnije naredio vodu da "dođe u susret neprijateljskoj koloni". Vojnici su prigovorili da nikada nisu pucali iz RPG-a, na što je zapovjednik odgovorio: "Zašto te ne pošaljem naprijed na prvu liniju, pa ćeš tamo zagrijati oružje?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.