NAPAD NA UKRAJINU

Rusi navodno ubili ženu koja je bila majka 12 djece: "Spasila je vojnike do zadnjeg"

Foto: Facebook

UKRAJINKA Olga Semidjanova ubijena je navodno prije dva tjedna tijekom vatrenog obračuna u gradu blizu Donjecka na jugu zemlje, a mediji prenose da je 48-godišnjakinja nastavila borbu nakon što je veći dio njezine postrojbe ubijen.

Prema riječima Olgine obitelji, ona je ubijena hicem u trbuh, ali njezino tijelo još nije pronađeno zbog nastavljenih borbi u tom području.

Olgina kći: Još uvijek ne možemo pokopati moju majku

Njezina kći Julija rekla je u razgovoru za The Sun: "Spasila je vojnike do posljednjeg. Imamo fotografije s mjesta pogibije, ali zbog teških borbi još uvijek ne možemo pokopati moju majku."

Olga je bila liječnica. Služila je vojsku od 2014. i ubijena je na granici između Donjecke i Zaporoške oblasti 3. ožujka, izvijestio je Kyiv Independent.

Bila je majka šestero djece, a šestero je još posvojila

Imala je šestero djece te je posvojila još šestero iz lokalnog sirotišta. Živjela je u gradu Marhanetsu, koji je oko 240 kilometara udaljen od mjesta gdje je ubijena početkom ovog mjeseca.

Bila je dobitnica titule "Majka heroina", koja se dodjeljuje ženama s više od petero djece. Nakon što su se pojavile vijesti o Olginoj smrti, pristigle su počasti, predvođene članovima ukrajinske vlade.

Anton Geraščenko, savjetnik Ministarstva unutarnjih poslova, rekao je za The Sun: "Ubijena je u sukobu s ruskim nasilnicima. Čak i kad je vjerovala da njezina pukovnija možda neće preživjeti, isticala je svoju želju da zaštiti zemlju do kraja. Ona je nacionalni heroj. Ona je za mene heroj."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.