Rusija napadnuta. Eksplozije kod baze iz koje polijeću MiG-ovi s moćnim Kinžalima

Screenshot: X

Voronješka i Kurska oblast u Rusiji napadnute su noćas bespilotnim letjelicama i projektilima, a jutros je uslijedio napad i na Nižnjenovgorodsku oblast, prenosi Ukrajinska Pravda. 

Ruski Telegram kanali izvijestili su da je tijekom napada dronom izbio požar u gradu Voronježu, a lokalno stanovništvo navodi da je meta napada bio vojni aerodrom Baltimore na periferiji grada. Lokalni mediji izvijestili su i o eksplozijama u gradu Borisoglebsku.

Pojavila su se izvješća o ukrajinskom raketnom napadu i djelovanju ruske protuzračne obrane na području Kurske oblasti. Telegram kanali objavili su snimku na kojoj se vidi požar iz daljine, dok su na drugim snimkama zabilježeni zvukovi eksplozija.

 

Eksplozije i kod zračne baze iz koje polijeću lovci MiG-31K

Guverner Kurske oblasti Aleksej Smirnov priopćio je kako je protuzračna obrana oborila četiri projektila. Osim napada na ove dvije oblasti, izdana je zračna uzbuna u Lipeckoj oblasti, a lokalni guverner Igor Artamonov je naglasio da je razina opasnosti crvena, odnosno najviša. 

Jutros su se eksplozije čule kod zračne baze Savaslejka u Nižnjenovgorodskoj oblasti. Mještani su primijetili dronove kako lete iznad naselja Veletma i Savaslejka. Let bespilotnih letjelica te zvukovi djelovanja protuzračne obrane i eksplozije zabilježeni su na snimkama. 

 

Zračna baza nalazi se 12 kilometara sjeverozapadno od grada Kulebaki. Lokalni kanali izvijestili su o "oko 10 udara" na zračnu bazu i tvrde da je pristup Kulebakiju blokiran. Zračne snage Ukrajine često izvještavaju o polijetanju lovaca MiG-31K, koji mogu nositi projektile Kinžal, iz zračne baze Savaslejka. 

U Belgorodskoj oblasti proglašeno regionalno izvanredno stanje

Guverner ruskog pograničnog područja Belgorod Vjačeslav Gladkov proglasio je danas izvanredno stanje u cijeloj regiji te kao razlog naveo nastavak napada ukrajinskih snaga.

"Situacija u regiji Belgorod i dalje je iznimno teška i napeta", rekao je Gladkov u videu objavljenom na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. "Svakodnevno granatiranje ukrajinskih oružanih snaga uništilo je kuće, ubilo i ranilo civile", dodao je.

"Stoga donosimo odluku, počevši od danas, da proglasimo regionalnu izvanrednu situaciju u cijeloj Belgorodskoj regiji... s naknadnim apelom vladi da proglasi izvanrednu situaciju na saveznoj razini", dodao je Gladkov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.