Rusija: Ukrajinski avion je pao na naš teritorij. Uhvatili smo pilota

Ilustracija: EPA

GRANIČNI odjel FSB-a za Brjansku oblast je objavio kako se ukrajinski zrakoplov srušio u okrugu Klintsovski u navedenoj oblasti, prenosi ruska državna novinska agencija RIA. "Iz nepoznatih razloga avion se srušio u blizini sela Butovsk", dodali su u priopćenju. Tvrde da su ruski graničari uhitili pilota koji je pokušao pobjeći na ukrajinski teritorij. Specijalna služba započela je postupak protiv prekršitelja državne granice.

Ukrajinska vojska više je puta napadala Brjansku oblast iz zraka, uključujući i uz pomoć dronova. Rusi su početkom veljače objavili kako su njihovi sustavi protuzračne obrane odbili napad devet bespilotnih letjelica iznad područja Starodubskog okruga, čime su izbjegnute ozbiljne posljedice. Danas je jedan mještanin ozlijeđen u još jednom napadu drona s eksplozivom.

U Brjanskoj oblasti, kao i drugim pograničnim regijama Rusije, postoji žuta razina terorističke opasnosti, što podrazumijeva pojačane pretrage na željezničkim kolodvorima i drugim mjestima s velikim brojem ljudi, pojačanu sigurnost strateških objekata, uključujući energetsku strukturu, i druge mjere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.