Rusija zaprijetila Francuskoj

Foto: EPA

Rusija je jučer odgovorila novom prijetnjom eskalacije na izvješća da bi Francuska uskoro mogla poslati instruktore u pomoć ukrajinskoj vojsci. "Nijedan instruktor koji je uključen u obuku ukrajinske vojske nema imunitet", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi AFP. 

"Nije važno jesu li Francuzi ili ne", dodao je. Prošloga tjedna je vrhovni ukrajinski zapovjednik Oleksandr Sirski rekao da će francuski instruktori uskoro stići u Ukrajinu. 

Putin: U Ukrajini već postoje specijalci pod krinkom plaćenika

Francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji će se ovog tjedna sastati s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim tijekom 80. godišnjice iskrcavanja na Dan D u Francuskoj, mogao bi uskoro objaviti malu koaliciju zemalja voljnih poslati instruktore u Ukrajinu, izvijestio je Le Monde.  

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je prošloga tjedna da u Ukrajini već postoje "specijalci pod krinkom plaćenika". Državna novinska agencija TASS u međuvremenu je citirala glasnogovornicu ministarstva vanjskih poslova Mariju Zaharovu koja je, u kontekstu instruktora, izjavila da je Moskva zaprimila izvješća o skorašnjem slanju francuskih trupa u Ukrajinu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.