Ruski helikopter nestao kod vulkana na Kamčatki. U njemu su bile 22 osobe

Foto: Google Maps

Ruski helikopter s 22 osobe nestao je u blizini vulkana na poluotoku Kamčatka na dalekom istoku zemlje, prema riječima lokalnog guvernera.

Helikopter Mi-8T imao je 19 putnika i tri člana posade prije nego što je danas nestao, izjavio je guverner Vladimir Solodov. Helikopter je poletio s mjesta u blizini vulkana Vačkazec u regiji i putovao prema selu Nikolajevka.

U regiji Kamčatka, gdje je helikopter letio, bila je niska vidljivost, rosulja i magla, izvijestila je ruska državna medijska agencija TASS. Operativne službe su izjavile da posada nije prijavila nikakve kvarove.

Nakon što je helikopter nestao, u potragu su poslani helikopter i kopnena spasilačka ekipa. Pretražuju područje duž doline rijeke Bistraja iznad koje je helikopter trebao letjeti. Lokalne vlasti najavile su da će se potraga nastaviti do dugo u noć.

U tijeku je istraga o nesreći.

Telegram kanal 112 javlja da je helikopterom Mi-8 upravljala tvrtka Vityaz Aero i da je vjerojatno prevozio grupu od 19 turista. Ruski mediji javljaju da su direktor Ruskog nogometnog saveza Arsenij Zamjatin i njegova supruga možda bili u helikopteru.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.