S 2 promila u Zagrebu uletjela u križanje, napravila rusvaj. Dobila je visoku kaznu

Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

U utorak, 18. rujna 2024. oko 22:50 u Rakušinoj ulici u Folnegovićevom naselju u Zagrebu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je uzrokovala 56-godišnja vozačica osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka.

Obavljenim očevidom i provedenim alkotestiranjem utvrđeno je da u organizmu ima alkohola 1.95 g/kg, a prometnu je uzrokovala tako što je upravljala osobnim automobilom Rakušinom ulicom u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Milke Trnine i Rakušine ulice prošla je pored postavljenog prometnog znaka STOP koji označuje obvezno zaustavljanje, ušla je vozilom u raskrižje skrećući udesno u smjeru jugozapada.

Kako dalje navodi zagrebačka policija, uslijed neprilagođene brzine kretanja i skretanja osobinama i stanju ceste  izgubila nadzor nad vozilom te je sletjela s kolnika preko nogostupa, nakon čega je prednjim dijelom vozila naletjela na stup s prometnim znakom "Izbočina na kolniku", a potom je naletjela na ukrasnu živicu i metalni stup oglasne ploče.

Vozačica je uhićena i smještena u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja i redovnog rada suda. Nakon toga je dovedena na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje joj je pravomoćnom presudom izrečena novčana kazna u iznosu 1580 eura.

Određena joj je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 1 mjeseca, a kao pravna posljedica pravomoćne osude, za počinjene prekršaje joj je upisano 6 negativnih prekršajnih bodova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.