S polica se povlače ove kašice za dojenčad. Imaju previše mikrotoksina

Foto: DIRH

Državni inspektorat RH izvijestio je o opozivu kašica za dojenčad - Alnatura kašica rižoto s bundevom i mrkvom te Alnatura bio kašica ratatouille s krumpirom, zbog povećanog sadržaja mikotoksina - aflatoksina, priopćila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

S tržišta se povlači Alnatura kašica rižoto s bundevom i mrkvom za dojenčad od 8 mjeseci, 220g, EKOPROIZVOD, najbolje upotrijebiti do 20.12.2025. Povlači se i Alnatura bio kašica ratatouille s krumpirom za dojenčad od 8. mjeseci, 220 g, EKOPROIZVOD, datuma najbolje upotrijebiti do 14.1.2026.i 28.1.2026.

Proizvod nije u skladu s pravilima EU

Kašice se povlače "zbog povećanog sadržaja mikotoksina - aflatoksina u proizvodu", navodi HAPIH. Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EU) o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani.

Proizvođač kašica je Alnatura Produktions - und Handels GmbH, Darmstadt, Njemačka, a u maloprodaju u Hrvatskoj proizvod stavlja Müller trgovina Zagreb d.o.o.

Detalji o opozivu dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom. Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod, navodi HAPIH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.