Amerika Izraelu: Ako je točno da je 14 djece ubijeno, to nisu teroristi

Foto: EPA

Sjedinjene Države pozvale su na istragu smrtonosnog izraelskog zračnog napada na školsku zgradu kojom upravlja UN-ova agencija za palestinske izbjeglice (UNRWA) u središnjoj Gazi i poručile Izraelu da ona mora biti "potpuno transparentna".

Glasnogovornik američkog State Departmenta Matthew Miller rekao je da čak i ako je izraelska vojska namjeravala ciljati militante Hamasa tvrdnje o djeci ubijenoj u napadu "pokazuju da je nešto pošlo po zlu".

Miller je rekao da je pravo Izraela ciljati militante Hamasa, a istovremeno je naglasio obvezu minimiziranja štete prema civilima i poduzimanja svih mogućih koraka za to.

"Djeca nisu teroristi"

Rekao je da je SAD vidio izvještaje prema kojima je 14 djece ubijeno u napadu. "Ako je točno da je 14 djece ubijeno, to nisu teroristi", rekao je Miller.

Sve su to činjenice koje treba provjeriti i to je ono što želimo da se dogodi, dodao je.

Prema UNRWA-i školska zgrada u izbjegličkoj četvrti Nuseirat korištena je kao hitno sklonište.

Zdravstvene vlasti u Gazi koje kontrolira Hamas priopćile su da je najmanje 30 ljudi ubijeno u napadu u srijedu navečer te da su većina žrtava žene i djeca. Hamas je rekao da je poginulo 40 ljudi. U početku nije bilo moguće neovisno provjeriti te informacije, prenosi Dpa.

Izraelska vojska izvijestila je kako vjeruje da je 20 do 30 pripadnika Hamasa i Palestinskog islamskog džihada bilo u tri učionice školske zgrade u izbjegličkom naselju Nuseirat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.