Potvrđeno: Samo u Jablanici najmanje 14 mrtvih, to su oni koje su pronašli spasioci

Foto: Pixsell/Denis Kapetanovic

Šef Odjela za odnose s javnošću vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Darko Juka je naveo kako je situacija nešto stabilnija te potvrdio da su se žurne službe uspjele probiti do Jablanice.

>> Razvoj događaja pratite uživo na Indexu

Juka je potvrdio da je do sada potvrđeno 14 smrtnih slučajeva, dodajući da su to oni koje su pronašle spasilačke ekipe, dok na terenu ima mnogo prijava o nestalim osobama. "Koja je točna brojka, još ne znamo. Ne sjećam se ovakve krize od rata pa naovamo, razmjeri ove kaotične situacije su zastrašujući", kazao je Juka.

"Donja Jablanica potpuno odsječena od svijeta"

"U ovom trenutku najkritičnije je stanje u Donjoj Jablanici, koja je potpuno odsječena od svijeta", kazao je Juka pa dodao kako su "urušene ceste, kao i nekoliko mostova na rijeci Drežanki."

Šire područje Konjica je također izolirano, a unesrećeni se evakuiraju čamcima koje koriste pripadnici Oružanih snaga BiH, civilne zaštite i lokalnih klubova.

"Sve raspoložive snage su na terenu - civilna zaštita, policija, Gorska služba spašavanja i Crveni križ, dok susjedni kantoni nude pomoć", rekao je Juka.

Juka je apelirao na građane da shvate ozbiljnost situacije i da se ne upućuju prema Jablanici i Konjicu iz bilo kojeg smjera. "Policijski punktovi su postavljeni na Salakovcu kako bi se kontrolirao priljev vozila i osigurala sigurnost građana", poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.