Sanader i biskupi: Suradnja Crkve i države dobra, a bit će još i bolja

"ODNOSI države i Crkve su dobri, a ovakvi susreti doprinose još boljem međusobnom razumijevanju", zaključuje se na kraju današnjeg priopćenja Vladina Ureda za odnose s javnošću nakon sastanka premijera Ive Sanadera s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije.

Sanader obavijestio biskupe kako se bori protiv krize

"Premijer Ivo Sanader upoznao je nadbiskupa Srakića s aktivnostima koje hrvatska Vlada čini na prevladavanju aktualne gospodarske situacije u zemlji, te procesom pridruživanja Republike Hrvatske euroatlantskim integracijama", stoji u priopćenju uz pojašnjenje kako su danas predstavnici Vlade primili u Banskim dvorima predsjednika Hrvatske biskupske konferencije đakovačko-osječkog nadbiskupa Marina Srakića i generalnog tajnika HBK mons. Vjekoslava Huzjaka.

Uz Sanadera bila je potpredsjednica i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, te ministar kulture i predsjednik Vladine komisije za odnose s vjerskim zajednicama Božo Biškupić.

Proračunski milijuni za Crkvu

Iako u Vladinom priopćenju ne stoji izrijekom što je konkretan uzrok dobrih odnosa Vlade i Crkve naglasimo kako je nedavno objavljeno kako je Crkva iz godišnjeg proračuna od Vlade i njihovih ministarstava "isisala" oko 383 milijuna proračunskih kuna.

Predsjednik HBK nadbiskup Srakić u svom odgovoru na Sanaderovo izlaganje izrazio je potporu Crkve nastojanjima Vlade da ostvari glavne ciljeve euroatlantskih integracija, te konkretnim mjerama prevlada aktualnu gospodarsku situaciju.

I.Ć.
Foto: Glas Koncila /Index (Arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.