Sanaderova pljunula u lice svakom od četiri milijuna Hrvata


 

SUPRUGA Ive Sanadera požalila se danas HHO-u da mediji krše ljudska prava njene obitelji. I ne samo mediji, već ih kaže i ljudi gledaju s gađenjem. A i banka im ne da pare, bar ne više od 130 tisuća kuna.
 
Ako ništa drugo, dotična je dobro adresirala pismo. Ovakvoj licemjernoj lakrdiji ozbiljno može pristupiti samo čovjek poput Sanaderova prijatelja Ivana Zvonimira Čička.
 
I zločinci, priznajemo, trebaju imati izvjesna ljudska prava. Sanaderovi ih još uvijek imaju i previše, nit su gladni nit su žedni. Na račun Hrvata nažderali su se i više nego dovoljno.
 
Da stvar bude još gnjusnija, o svojim je ljudskim pravima Sanaderova ridala na dan kad je Hrvatska zabilježila 320,000 nezaposlenih. Kao direktnu posljedicu ne globalne recesije, već Sanaderove vladavine. Iz njihovih tanjura Sanaderovi su se čitavu dekadu obžderavali, da bi im danas besramno poručili: naša prava su ugrožena.
 
O ljudskim pravima hrvatska Elena Ceausescu nije kukala kad su prisilom potjerali susjede i preuzeli cijelu kućerinu u Kozarčevoj, kad je Ivo kupovao satove u vrijednosti od nekoliko stotina tisuća eura, kad je Ivo ispod cijene prodavao Plivu, kad se krao novac iz HEP-a, kad... Ma šta da vam ponavljamo ko papige, već deset godina osim Bajića svi sve znaju.
 
U toj kući i ona je živjela, u slike i satove i ona buljila, te je provizije i ona trošila. Kćeri, koje su živjele i žive bitno bolje od djece četiri milijuna Sanaderovih žrtava, gurali su u sve božje novine koje poslušni vlasnici medija drže. Sad bi nad njima trebali plakati jer joj poneki novinar posjeti fakultet? Objasnite to onima koji zbog Sanaderove "politike" svojoj djeci fakultet platiti ne mogu.
 
Kukanje takve osobe o ugroženim ljudskim pravima degutantno je. Ispljuvak je to u lice svakom opljačkanom Hrvatu, čije su kune transferirane na neki od računa obitelji Sanader.
 
21. je stoljeće, Sanaderovima narod vjerojatno neće priuštiti sudbinu bračnog para Ceausescu. Uljuđeni smo, Salzburg i Lepoglava bit će sasvim dosta. Ali tražiti od Čička da zamoli ljude i medije za suosjećanje umjesto gađenja? Novac ste im pokrali, poslove uništili, budućnost oduzeli. Pravo na gađenje - e to nećete.
 
Znate, na kog će nam se povraćati ne bira Čičak već želudac. Al šta bi vi gospođo Sanader o tome znali, vi ste bar imali želudac za sve.

Matija Babić
matija.babic@gmail.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.