Satelitske snimke dokazuju postojanje logora smrti u Sjevernoj Koreji



U LOGORIMA smrti u Sjevernoj Koreji zatvoreno je, prema nekim procjenama, oko 200.000 ljudi. Sjevernokorejske vlasti uporno tvrde da takvi logori ne postoje, ali demantiraju ih satelitske snimke koje je objavio engleski tabloid Daily Mail.

Život u sjevernokorejskim logorima odvija se u najstravičnijim mogućim uvjetima: muškarci, žene i djeca prisiljeni su na svakodnevni robovski rat, a da bi preživjeli prisiljeni su hraniti se štakorima, žabama, zmijama, insektima, čak i vlastitim izmetom. Više od 50 posto zarobljenika ovih logora umire zbog gladi i raznih bolesti, ukoliko ih prije toga ne streljaju ili ubiju mučenjem.

Sve satelitske snimke ovih logora, koji su skriveni u planinskom predjelima Sjeverne Koreje, do sada su bili zamagljeni. Do detaljnih snimki, i to uz pomoć Google Eartha, prvo je uspjelo doći južnokorejsko Ministarstvo ujedinjenja.

Sjevernokorejac Kang, koji je uspio pobjeći iz svoje domovine, u intervjuu za američki CBS ispričao je da je imao samo devet godina kada je poslan u logore smrti zajedno s cijelom svojom obitelji. "Nismo imali hrane. Morali smo jesti što god nam je došlo u ruke, tražili smo načine za preživljavanje. Iako je to bilo davno, i dalje se svega sjećam", kaže Kang.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.