Sazvana hitna sjednica Vijeća ministara BiH: Trebamo pomoć zemalja regije i EU

Foto: Anadolu/Samir Jordanovic

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto pozvala je članove Vijeća ministara BiH da pripreme hitnu sjednicu u vezi s pomoći stradalima u poplavama i sanaciji posljedica, koja je u tijeku.

"Vijeće ministara BiH aktivirat će sve raspoložive mehanizme, uključujući i operativni centar EU", priopćeno je iz Vijeća ministara BiH, prenosi Anadolija.

Poziv za pomoć

Krišto je pozvala zemlje regije i EU da pruže hitnu pomoć Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Izrazila je sućut obiteljima stradalih u katastrofalnim poplavama koje su pogodile dijelove Bosne i Hercegovine, kao i solidarnost sa svim ugroženim područjima.

"Prema informacijama koje dolaze od nadležnih organa sa svih razina vlasti, najteže je pogođena Jablanica koja je prometno odsječena, kao i dijelovi Konjica te područje srednje Bosne, gdje su Kiseljak, Kreševo i Fojnica najviše pogođeni", navodi se.

Zahvala Plenkoviću i HDZ-ovoj vladi

Predsjedavajuća Krišto uputila je izraze najdublje sućuti obiteljima i rodbini stradalih te istaknula pomoć Vijeća ministara BiH onima koji su izravno materijalno pogođeni ili su još uvijek na bilo koji način ugroženi.

Zahvalila je predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću i Vladi RH koji su već jutros ponudili pomoć, kao i posebnom predstavniku EU Luigiju Soreci koji je ured u Sarajevu stavio na raspolaganje kako bi se krizna situacija što prije riješila u normalnim okvirima, kao i drugim institucijama EU i međunarodnim prijateljima koji su izrazili želju pomoći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.