SDP: Povećanje prosječne mirovine na 750 eura bit će prioritet naše vlade

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP-OVA saborska zastupnica Sanja Radolović izjavila je danas da će povećanje mirovina na prosječno 750 eura biti prioritet "buduće SDP-ove vlade", jer hrvatski umirovljenici žive ispod granice dostojanstva iako je HDZ obećavao da će podići mirovine na 60 posto prosječne plaće.

Povećanje mirovina i dostojanstven život umirovljenika i svih građana bit će glavni prioriteti SDP-a, a mehanizam provedbe sastoji se od dva elementa - usklađivanja mirovina kojim se u stopostotnom iznosu uvažava povoljniji faktor između rasta bruto plaća i rasta cijena te uvođenja elementa "trajnog povećanja kroz četiri godine". 

"Povećanje od 10 posto odmah u prvoj godini mandata i pet posto povećanje u drugoj, trećoj i četvrtoj godini mandata, a na kraju četvrte godine mandata SDP-ove vlade prosječna mirovina iznosit će 750 eura", rekla je Radolović na konferenciji za novinare.

"HDZ je umirovljenike bacio na prosjački štap"

Podsjetila je da je Hrvatska po standardu kupovne moći četvrta najgora država u Europskoj uniji, a u riziku od siromaštva je čak trećina osoba starijih od 65 godina.

"Za razliku od HDZ-ovih vjerodostojnih obmana, umirovljenici neće biti ovisni o lažnim predizbornim obećanjima, dodacima koji se pojavljuju kada je to vladajućima zgodno ili trinaestim mirovinama. SDP-ovo rješenje podiže sve mirovine", poručio je član Glavnog odbora SDP-a Danijel Ferić.

"HDZ je umirovljenike bacio na prosjački štap, a ista sudbina će dočekati i mlade ljude. Takva je situacija u cijeloj Hrvatskoj, pa i u Istri gdje je stvoren mit da tamo svi dobro žive, a "ne moramo biti vidoviti da to znamo", poručio je Ferić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.