Šef AZOP-a izabran za potpredsjednika Europskog odbora za zaštitu podataka

Foto: PIXSELL/Igor Kralj

Ravnatelj hrvatske Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) Zdravko Vukić izabran je za potpredsjednika Europskog odbora za zaštitu podataka (EDPB), priopćeno je danas iz AZOP-a.

Vukića su za potpredsjednika izabrali članovi EDPB-a na plenarnoj sjednici, a na tome će mjestu zamijeniti Aleida Wolfsena,  predsjednika nizozemskog tijela za zaštitu podataka, kojemu je istekao petogodišnji mandat, dodaju iz AZOP-a.

"Hrvatska je ovime dobila svoje mjesto u predsjedništvu neovisnog europskog tijela"

"Iznimna mi je čast što sam dobio povjerenje članova EDPB-a te što su na razini Europske unije prepoznate aktivnosti koje provodi Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Ovim imenovanjem Republika Hrvatska dobila je svoje mjesto u predsjedništvu neovisnog europskog tijela EDPB-a, odnosno krovne organizacije koja okuplja nacionalna tijela za zaštitu podataka zemalja Europskog gospodarskog prostora, kao i Europskog nadzornika za zaštitu podataka (EDPS)", izjavio je novoizabrani potpredsjednik Europskog odbora za zaštitu podataka Vukić.

Predsjednica Europskog odbora za zaštitu podataka Anu Talus rekla je da "otkako je Zdravko Vukić imenovan ravnateljem AZOP-a 2020.,  Agencija za zaštitu osobnih podataka postala je poznata i po svom međunarodnom ugledu".

EDPB predvodi predsjednica Anu Talus, povjerenica finskog tijela za zaštitu podataka koja je izabrana 25. svibnja 2023., zajedno sa zamjenicom predsjednice Irene Loizidou Nikolaidou, povjerenicom  ciparskog tijela za zaštitu podataka, navodi se u priopćenju AZOP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.