Šef Hrvatskih cesta: Otvaranje mosta koštat će oko milijun kuna, bili smo šparni

Screenshot: N1

ŠEF uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je za N1 da je sve spremno za ceremoniju otvaranja Pelješkog mosta. Kada se očisti trasa i kada se steknu uvjeti za siguran promet, most će se otvoriti za promet, rekao je.

"Hoće li to biti u ponoć ili u šest ujutro, ne znam", dodao je Škorić. Škorić kaže da su bili šparni kada je posrijedi manifestacija otvorenja mosta.

"Svečanost otvorenja koštat će otprilike milijun kuna, to je naš budžet. 85 posto troškova je iz EU fondova, to je sastavni dio projekta. Bili smo dosta šparni što se tiče troškova", kazao je Škorić za N1.

"Ljeti će Pelješki most znatno smanjiti put do Dubrovnika, do sat-dva"

Radnici iz Kine bit će ondje još neko vrijeme. Škorić kaže da ima još nekih manjih nedostataka na konstrukciji i ušminkavanja.

"Nakon toga imamo obračune, imali smo eskalaciju cijena, moramo razgovarati o tome koliko je poskupio materijal u trenutku izgradnje u odnosu na period kada je ugovoren posao. Imamo još puno administrativnog posla", kaže Škorić.

Prema studiji, Pelješki most skratit će put do Dubrovnika za 20 minuta. Ali ovisi u koje vrijeme, ljeti će skratiti znatno više, i do sat-dva", kazao je Škorić za N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.