Šef splitskog HDZ-a kazneno prijavio direktora gradske firme

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta podnio je kaznenu prijavu protiv direktora splitske Čistoće Ivice Karoglana zbog zlouporabe položaja i ovlasti i nezakonitog pogodovanja tvrtki DEKRA za usluge najma radnika, priopćeno je iz te stranke.

Šuta navodi u priopćenju da je u više navrata upozoravao gradonačelnika Ivicu Puljka da je Karoglan u razdoblju od dvije godine isplatio gotovo 130.000 eura tvrtki DEKRA bez postupka javne nabave.  

Šuta: To je samo vrh sante leda

"Ukupno 57.857,17 eura u 2022. godini i 71.299,68 eura u 2023. godini isplaćeno je s računa Čistoće tvrtki s kojom je Karoglan imao poslovne veze, što zaobilaženje postupka javne nabave čini posebno sumnjivim", kaže Šuta. 

Indikativno je da druge javne ustanove i tvrtke u Hrvatskoj za identične usluge najma radnika redovito provode postupke javne nabave uz pripadajuće CPV oznake u postupcima, dodaje se.

Šuta optužuje Karoglana za "sramotno ponašanje" jer na ta pitanja nije odgovorio na sjednici Gradskog vijeća. To je samo vrh "sante leda" zbog kojih je odavno trebao biti smijenjen, poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.