Šef Suverenista o porezu na nekretnine: Sramota

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i predsjednik te stranke Marijan Pavliček kritizirao je vladin prijedlog uvođenja poreza na nekretnine ustvrdivši da je to "guljenje kože" koje će dodatno opteretiti građane, posebno iseljenike i vlasnike nekretnina u depopuliranim ruralnim područjima.

Pavliček je odbacio tvrdnju ministra financija Marka Primorca da će novi porez potaknuti stavljanje praznih nekretnina na tržište i smanjiti cijene nekretnina jer, kaže, nekretnine su prazne zbog odlaska više od 400.000 hrvatskih građana u zapadnoeuropske zemlje.

"Prvo ste ih krivim politikama ‘potjerali’ a sada ćete im dodatno oguliti kožu porezom na nekretnine. Toliko o novoj brizi o našim iseljenicima", oštar je Pavliček.

Upozorio je da će porez posebno pogoditi građane koji su u Hrvatskoj naslijedili nekretnine. "Sramotno je da će netko biti prisiljen plaćati porez na praznu nekretninu u ruralnim krajevima poput Slavonije, Baranje i Like. Tamo po selima kuću ne možete prodati niti za 10.000 eura jer jednostavno nema ljudi. Strašno", poručio je Pavliček.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.