Šef uprave dm-a završio u Remetincu, napao čovjeka palicom. Mahao i nožem?

Ilustracija, foto: Pixsell

Dugogodišnji predsjednik Uprave hrvatskog dm-a Mirko Mrakužić (58) jučer je završio u istražnom zatvoru pod sumnjom da je u subotu, pola sata nakon ponoći, u Zagrebu napao 36-godišnjeg poznanika bejzbolskom palicom. Osim što ga je pretukao, prijetio mu je smrću mašući pritom kuhinjskim nožem, a razbio mu je i automobil, piše Jutarnji list koji je o događaju upitao policiju.

Detalji napada

Iz PU zagrebačke potvrdili su postupanje i, ne navodeći identitete već samo godišta, pojasnili rezultate kriminalističkog istraživanja koje su proveli.

"U subotu 21. rujna oko 00:30 sati, oštećeni 36-godišnjak je po prethodnom dogovoru došao osobnim vozilom u Bosansku ulicu kako bi se našao s 47-godišnjom poznanicom, da bi tada do vozila pristupio 58-godišnjak i tupim predmetom oštetio vozilo te potom ozlijedio 36-godišnjaka. Oštećenom je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je tijekom opisanog događaja zadobio lake tjelesne ozljede. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili da je 58-godišnjak počinio kaznena djela oštećenja tuđe stvari, pokušaja nanošenja teške tjelesne ozlijede i prijetnje, a nakon čega je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće koje je dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu", kažu iz PU zagrebačke.

Te večeri šef uprave dm-a došao je do 36-godišnjeg muškarca koji je sjedio u parkiranom vozilu u Bosanskoj ulici. Po dolasku, Mrakužić je muškarcu, kojeg prema informacijama Jutarnjeg poznaje od ranije, bejzbolskom palicom udario po vozilu, prijetio mu te nakon razbijanja stakla nastavio ga udarati i prijetiti smrću. Zatim je, navodno, izvadio kuhinjski nož, čime je dodatno zastrašio 36-godišnjaka, koji je ipak prošao s lakšim ozljedama.

Policija je kazneno prijavila Mrakužića. Nakon ispitivanja, sudac je odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.