Šef vatrogasaca: Čekamo dizalice, nakon toga ćemo vidjeti ima li još stradalih

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

ZAPOVJEDNIK Javne vatrogasne postrojbe Novske Zlatko Pješ za HTV je ispričao što se sinoć događalo na mjestu nesreće te koji su sljedeći koraci.

"I dalje je u tijeku očevid, ništa novo od onih sinoćnjih informacija, osim što su se priključile i ostale službe, od Hrvatskih željeznica i samog prijevoznika. Očevid će potrajati još dosta dugo", otkrio je Pješ.

 

"Mi smo u ovom trenutku s dva vozila i pet ljudi na terenu. Nemamo postupanja još uvijek jer je očevid u tijeku. Čekamo kad će se razmaknuti tereti. Čekamo dizalice te ćemo nakon toga pregledati područje i utvrditi ima li još stradalih osoba", rekao je.

Problem s nepristupačnim terenom

Po dolasku na mjesto nesreće glavni problem bio je nepristupačan teren.

"Uzak put, visoka trava i mokar teren, to nam je bio problem broj jedan za naša vozila. Uspjeli smo se nekako probuditi u najkraćem mogućem roku do tih ljudi. Ono što smo mi sinoć radili je bilo prvenstveno spašavanje jedne osobe iz tog prevrnutog vagona, zbrinuli smo je na nosila i predali Hitnoj medicinskoj službi", rekao je Pješ.

"Ima više prilaznih puteva, svako vozilo je skrenulo na jedan od tih puteva, netko je uspio prići bliže vlaku, netko dalje. Najbliža lokacija s vozilom bila nam je udaljena 500 metara", rekao je.

Zahvalio je svim žurnim službama koje su na mjesto nesreće stigle u kratkom roku.

"Pred nama je dug dan", poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.