Šef Wagnera još uvijek pregovara s ruskim vlastima, vratio se u Rusiju?

Screenshot: Twitter

Pregovori oko okončanja oružane pobune grupe Wagner možda još uvijek traju, izvijestio je Institut za proučavanje rata (ISW). Podsjetimo, šef plaćeničke grupe Jevgenij Prigožin otišao je u utorak u egzil u susjednu Bjelorusiju nakon što je Rusija objavila da ga neće optužiti za pobunu. 

Bjeloruska skupina Projekt Hajun analizirala je podatke o letovima od utorka i utvrdila da je zrakoplov povezan s Prigožinom vjerojatno poletio iz Bjelorusije za Moskvu, a zatim odletio u Sankt-Peterburg, piše Sky News.

"Postoji mogućnost da se Prigožin nakratko vratio u Rusiju"

Ruski vojni bloger Igor Girkin stoga smatra da se Prigožin vratio u Rusiju kako bi razgovarao s visoko pozicioniranim dužnosnicima. S tim teorijama se slaže i Institut za proučavanje rata (ISW), koji je priopćio kako ruske vlasti i Prigožin vjerojatno još uvijek pregovaraju o pojedinostima sporazuma. 

"ISW ne može neovisno potvrditi je li se Prigožin doista vratio u Rusiju ni pojedinosti o navodnom posjetu. No postoji mogućnost da se Prigožin nakratko vratio u Rusiju kako bi razradio detalje sporazuma koji je dogovorio bjeloruski diktator Aleksandar Lukašenko", navodi ISW. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.