Šef Wagnera: Zauzeli smo selo blizu Bahmuta

Ilustracija: EPA

Wagnerovi borci zauzeli su selo Jahidne, sjeverno od Bahmuta, kazao je čelnik plaćeničke skupine Jevgenij Prigožin. Reuters za sada nije mogao neovisno potvrditi ovu izjavu Prigožina.

"U 19,00 sati, 25. veljače, jurišne postrojbe privatne vojne tvrtke Wagner osigurale su potpunu kontrolu nad mjestom Jagodnoje (Jahidne) sjeverno od Bahmuta", rekao je Prigožin na snimci. Dan ranije, rekao je da je Wagner preuzeo kontrolu nad Berhivkom, još jednim selom u predgrađu Bahmuta.

Teške borbe na tom području

Višemjesečna borba za Bahmut doživjela je neke od najkrvavijih iscrpljujućih borbi tijekom ruske invazije na Ukrajinu, a jedinice Wagnera pretrpjele su teške gubitke. Prigožin je ovoga tjedna čak optužio vojni vrh za izdaju jer nije opskrbio njegove ljude dovoljnom količinom streljiva, iako je kasnije rekao da je situacija ispravljena.

Nakon šest mjeseci teških borbi ukrajinske snage su ovog mjeseca navodno digle u zrak most u blizini Bahmuta, što bi mogla biti naznaka povlačenja njihovih trupa. Ukrajina je demantirala da namjerava napustiti Bahmut.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.