Šefica policije grada na Floridi: Kad se razdani, vjerojatno ćemo skupljati tijela

Screenshot: X

U Bradentonu na Floridi su 4 sata ujutro, a načelnica gradske policije je razgovarala s novinarima BBC-ja par sati nakon dolaska uragana Milton. Melanie Bevan kaže da su njezine kolege provele posljednja tri dana evakuirajući ured.

>> Razvoj događaja pratite na Indexu

Njezin tim premjestio je više od 45.000 komada imovine, dokaza, oružja i opreme na sigurno mjesto - "sve u pripremi za danas", kaže ona. Bevan i drugi policajci trenutno su u novoj zgradi, nasuprot policijske uprave, koja je izgrađena da izdrži uragane pete kategorije te promatraju kako se zbog podizanja razine mora dramatično podiže i vodostaj rijeke koja prolazi kroz grad.

"Vodostaj je već porastao za oko metra, a mi se još uvijek oporavljamo od uragana Helene koji nas je pogodio prošlog tjedna", kaže ona. Bevan kaže da je bilo u prvih nekoliko sati dolaska Miltona bilo "značajnih vjetrova", pa dodaje da je "ovo drugo poluvrijeme puno gore".

"Lete krovovi, lete stabla"

"Jako nas udara, bilježimo nalete vjetra od 18 km/h. Vidimo krovove kako lete, stabla lete uokolo. Prilično je ružno vani", dodaje.

Upitana o planovima za spašavanje onih koji su se odlučili ne evakuirati, Bevan odgovara: "Ne mislim da će to biti spašavanje nakon što se oluja smiri... Ono što ćemo ujutro vjerojatno pronaći su tijela."

Ona kaže da su policajci rekli stanovnicima da crnim flomasterom na ruke napišu svoje ime i ime najbližih rođaka "kako bismo mogli pronaći nekoga tko će doći po njihova tijela".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.