Šefica Udruge ugostitelja: Kava za van bi mogla biti jedino optimalno rješenje

JELENA TABAK, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja, jutros je na HRT-u govorila o mogućem popuštanju mjera i o tome kako situaciju vide ugostitelji.

"S obzirom na informacije kojima smo okruženi, a to je prvenstveno širenje mutanta koronavirusa i u Hrvatsku i kašnjenje s cijepljenjem, nismo bili optimistični čekajući 15. veljače. Tek jučerašnjom izjavom premijer Plenković je dao naslutiti da će se neki od naših zahtjeva možda uzeti u obzir", kazala je Tabak.

"Kava za van bi mogla biti jedino optimalno rješenje"

"Čitamo između redaka kako je riječ o prodaji asortimana preko pulta za kafiće i ako dođe do toga, mislim da bi to moglo biti jedno optimalno rješenje za popuštanje mjera", dodala je Jelena Tabak i rekla da je vrijeme nepovoljno za neka veća otvaranja.

Tabak nastavlja da Nacionalna udruga ugostitelja epidemiološke stvari ostavlja struci, a u komunikaciji s vladom inzistira na ekonomskim popratnim mjerama jer im je jasno kako se na staro neće vratiti možda još cijelu ovu godinu.

"Dio ugostitelja će s kavom za van moći krenuti već od ponedjeljka"

Ako bude donesena odluka o kavi za van, Tabak kaže kako vjeruje da će je dio ugostitelja moći početi pružati već od ponedjeljka. Neće to polučiti značajne financijske učinke, ali će psihički dobro djelovati na ljude koji ne rade od studenoga.

"Ne možemo biti pušteni bez padobrana"

Istaknula je da ostaje zahtjev Stožeru da se, u trenutku kada krene otvaranje, jednako tretiraju svi ugostiteljski objekti i da se jasno postave parametri na koji se način može raditi. "Nažalost još uvijek nemamo jasan odgovor", dodala je.

"I kad krene otvaranje, želimo naglasiti da će mjere koje su na snazi u smislu održavanja radnih mjesta - subvencije na plaću i za fiksne troškove - i dalje biti potrebne. Ne možemo biti pušteni bez padobrana", ustvrdila je predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.