Selo kod Jablanice još je odsječeno. "Jedini put je čamcima ili pješke kroz šumu"

Selo Čivelj kod Jablanice je potpuno odsječeno od ostatka Bosne i Hercegovine nakon što su katastrofalne poplave pogodile državu. Prošlo je sedam dana otkako se tragedija dogodila, no putna komunikacija prema pojedinim mjestima još je uvijek blokirana.

Čivelj je manje mjesto na Jablaničkom jezeru koje nema veliki broj stanovnika, a otkako se dogodila tragedija uslijed padalina prošlog tjedna, nemaju mogućnost da privatnim vozilima dođu do grada, piše Klix.

Jedini način prijevoza iz ovog sela do Jablanice je, piše portal, čamcem preko jezera ili pet sati hodanja kroz šumu. Hranu i vodu im spasioci dostavljaju upravo čamcima i splavovima, a imaju probleme i s električnom energijom.

Ranije se događalo da dođe do blokade lokalnog puta uslijed bujica i nanosa kamena koji padnu na cestu. Mještani su za Klix rekli da je uzrok kamenolom koji se nalazi u blizini, a koji je i ovaj put napravio problem.

Oni ističu da je u Čivelju došlo do potpunog razlijevanja toka u blizini kamenoloma i da su se nanosi zemlje zaustavili svega 50-ak metara od kuća. U ovom mjestu nije bilo žrtava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.