Sessa: Turudić je kaznu platio, neće biti stegovnog postupka protiv njega

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

PROTIV suca Ivana Turudića neće se voditi stegovni postupak, odlučio je predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa. U priopćenju objavljenom na stranicama Vrhovnog suda Sessa je obrazložio da Turudić nije prekršio nijedan zakon kao ni pravila sudačke etike kada se nije odazivao na sudske pozive u Bjelovar gdje ga je policija prijavila zbog prebrze vožnje. Iako je u presudi bilo navedeno svjedočenje policajca koji je ustvrdio da se Turudić nije zaustavljao na naredbu policijskog presretača, nije bio optužen za bijeg od policije.

Nije primao pozive na sud

Turudić je kažnjen s tisuću kuna za prebrzu vožnju i time je taj prometni prekršaj zaključen. Međutim, postavilo se pitanje odgovornosti suca koji izbjegava primiti sudski poziv i odazvati se na suđenje. Sessa je to opravdao vještom akrobacijom. Za kršenje zakona okrivio je Hrvatsku poštu, a ne Turudića, i zaključio da je sudac zapravo naštetio sam sebi neodazivanjem na ročišta te da nema potrebe da ga se dodatno kažnjava.

Izrečena mu je odgovarajuća sankcija

Sessa je zaključio i da se Turudić nije služio nikakvim nedopuštenim sredstvima da bi izbjegao ili smanjio kaznu.

"U spisu nema niti jednog podatka da se Ivan Turudić kao okrivljenik služio nedopuštenim sredstvima. Nepristupanje sudu u konkretnoj situaciji imalo je za njega samo štetne posljedice jer je proglašen krivim za prometni prekršaj i izrečena mu je odgovarajuća sankcija", zaključio je Sessa.

Odluka Vrhovnog suda o Ivanu Turudiću by Index.hr on Scribd

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.