Prije nego što su ga oteli sa ženom i djecom, Izraelac slao očajničke poruke sestri

Sestra Hamasovog taoca prisjetila se očajničkog razgovora na WhatsAppu sa svojim dok su militanti upadali u njegov kibuc.

Ofri Bibas Levy, čijeg je brata Yardena Bibasa, njegovu suprugu Shiri i dvoje djece otela grupa, rekla je da je prvo poslao poruku kako bi obavijestio svoju obitelj da idu u sigurnu sobu. Kako je na granici s Gazom, raketni napadi redovita su pojava, objasnila je. No kasnije su čuli da je Hamas upao u kibuc, pucajući na civile i paleći kuće.

Brat joj napisao: "Trudimo se da djeca budu tiho, ali teško je, oni su bebe"

Rekla sam mu da osigura da djeca budu tiho. Rekao je: 'Trudimo se, ali je teško. Oni su bebe.' Tada je rekao da je mogao čuti puno pucnjave točno ispred njihove kuće i teroriste kako vrište na arapskom", započela je potresnu priču Ofri Bibas Levy za SkyNews.

U porukama se oprostio od sestre

"Opet sam im rekla da budu tiho. A onda je rekao: 'Presravljen sam. Osjećam se kao da je kraj'; rekao je i 'Volim te'. Napisala sam mu: 'Šuti... nemoj to govoriti. Nemoj reći zbogom'", ispričala je. 

Deset minuta kasnije, njezin brat je napisao da dolazi Hamas, a njezina obitelj više nije čula za njih, rekla je Bibas Levy.

Ne znaju koja je njihova sudbina

Kazala je da je otkrila iz fotografija i videa koje je objavio Hamas da su zarobljeni, ali tek treba saznati njihovu sudbinu.

"Ne znamo ništa o tome gdje su držani, ima li beba hrane... ne znamo jesu li mučeni, ne znamo ništa."

"Volimo ih, nedostaju nam, želimo ih natrag"

Upitana daje li joj oslobađanje dvoje talaca tijekom vikenda nadu, Bibas Levy je rekla da osjeća "pomiješane emocije".

"Naravno da smo sretni zbog njih, ali sve je to dio propagande Hamasa. Ne mislim da je to korak prema bilo kakvoj vrsti pregovora."

O tome kakva bi bila njezina poruka militantima Hamasa koji njezinu obitelj drže kao taoce, rekla je: "Čuvajte ih sigurnima, volimo ih, nedostaju nam, želimo ih natrag."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.