Severina prozvala HDZ i DP: Nezamislivo, samo u društvima zakopanim u patrijarhat

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Pjevačica Severina Vučković pridružila se europskoj građanskoj inicijativi @myvoicemychoiceorg, koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj, a tom je prilikom na akciju pozvala i svoje pratitelje.

Severina prozvala HDZ i DP: Nezamisliva scena, samo u društvima duboko zakopanim u patrijarhat

Da bi tijela Europske unije odlučivala o toj inicijativi, potrebno je prikupiti milijun potpisa. Severina je u svojoj objavi na Instagramu neizravno kritizirala i novu vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta.

"Jeste li među pregovaračima oko nove Vlade vidjeli i jednu jedinu ženu proteklih tjedana? Jednu? S jedne od dvije pregovaračke strane? Niste? Nisam ni ja. Nezamisliva je to scena u 21. stoljeću, osim u društvima duboko zakopanim u patrijarhat.

Dogovaraju li se politike bez žena, koje se tiču žena? U Hrvatskoj je i sada prekid trudnoće na papiru dopušten, a u stvarnosti se ne provodi u većini bolnica i plaća se. Baš zbog toga, a vodeći računa kakav svijet ostavljamo djevojčicama, stavila sam svoj potpis na europsku građansku inicijativu @myvoicemychoiceorg, koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj", napisala je između ostalog Severina.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.