Show na Haškom tribunalu: Pogledajte kako se Šešelj izljubio sa svjedokom

SPECIJALNO pretresno vijeće Haškog suda danas je dozvolilo svjedoku Zoranu Dražiloviću da se rukuje i izljubi sa optuženim vođom radikala Vojislavom Šešeljem.

Ovaj neobičan događaj u svojoj je sudnici dozvolio sudac O-Gon Kwon. Dražilović je na kraju svjedočenja na drugom suđenju Šešelju za nepoštovanje suda zamolio suce da se pozdravi sa svojim stranačkim šefom kojega "nije vidio više od osam godina, osim na televizijskim ekranima".

O-Gon Kwon je prvo rekao kako o tome ne odlučuje sudac, nego osiguranje, i dodao da se Dražilović smije kratko obratiti Šešelju. Nakon što je svjedok još jednom ponovio molbu, sudac je dopustio fizički kontakt Šešelja i Dražilovića. Svjedok je ustao sa svoga mjesta i prišao Šešelju te su se rukovali i izljubili.

Šešelju se sudi zato što je u jednoj od svojih knjiga objavio informacije preko kojih je moguće utvrditi identitet 11 zaštićenih svjedoka. Do sada su obojica svjedoka rekla da su sami objavili svoj identitet te su time pomogli Šešelju u obrani u ovom slučaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.