KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Šibenska policija za vikend zatvara šetnicu, u Splitu će nadzirati Rivu i Bačvice

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

OMILJENO izletište Šibenčana u doba izolacije bit će zatvoreno do ponedjeljka.

S obzirom na to da je uočeno da na pojedinim mjestima na našem području postoji znatno povećani rizik od prijenosa koronavirusa, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti, PU šibensko-kninska danas je izdala odluku kojom se u dane vikenda zatvara šetnica kroz kanal sv. Ante. 

Splitska policija: U ovoj situaciji ne možete se zadržavati na tim javnim površinama

Splitska policija također je upozorila građane da je na snazi Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Budući da se tijekom vikenda najavljuje sunčano i lijepo vrijeme, strahuju da će se građani u većem broju zadržavati na javnim mjestima. Zato apeliraju da to ne čine.

Nakon što su jučer kamere snimile igrače picigina na splitskim Firulama, Dalmatinski portal pitao je policiju je li ovaj tip rekreacije dozvoljen. Iz policije su nam odgovorili negativno.

"Takvo ponašanje je u suprotnosti s odlukom Nacionalnog stožera. Da su se policijski službenici zatekli na mjestu na kojem se igra picigin, sigurno bi upozorili sudionike da se raziđu. Šetati možete, ali picigin se pod ovakvim okolnostima ne može igrati', rekli su iz splitske policije.

"Znamo da su Žnjan, Bačvice i splitska riva bili omiljena mjesta okupljališta građana, ali u ovoj situaciji ne možete se zadržavati na tim javnim površinama. Posebno ne u većem broju jer tada niste u mogućnosti pridržavati se pravila o distanci između osoba. 

S obzirom na trenutačnu situaciju, a u cilju sprječavanja širenja zaraze, prilagodite svoje navike te slobodno vrijeme i aktivnosti na otvorenom obavljajte u kraćem vremenu, na mjestima za koja znate da ih ne posjećuje veliki broj ljudi. Ako želite izaći van, izađite na mjesta gdje ste sigurni da se neće okupiti i zadržavati veći broj građana.

Znamo da pratite preporuke liječnika i epidemiologa, a mi vas samo želimo podsjetiti na njihovu preporuku da kada ste na otvorenom, pridržavajte se preporučene distance. Tako ćemo sigurno svi doprinijeti smanjenju širenju bolesti.

Policijski službenici svakodnevno nadziru i provode mjere Stožera, pa tako i ove Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima te će to nastaviti raditi i tijekom vikenda. Molimo Vas pratite savjete i upozorenja policijskih službenika na terenu", priopćili su jutros iz splitske policije.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.