Sindikalist zagrebačke Plinare: Tomašević čisti gubitak prikazao kao pobjedu

Screenshot: HRT

Nakon što je Gradska plinara Zagreb-Opskrba izvijestila da je 168 tisuća građana odlučilo ostati njihovi kupci, oglasili su se iz javnog opskrbljivača Međimurje-plina.

Oni su izjavili da su tijekom postupka prelaska uočili nepravilnosti koje ukazuju na velik broj nevaljanih zahtjeva. Na provjeru su HERA-i poslali nekoliko tisuća, prema njihovom mišljenju, nepravilno ispunjenih zahtjeva.

Iz Gradske plinare Zagreb-Opskrba istaknuli su da su krajnja kontrola sami građani, koji odlučuju o opskrbljivaču i nitko ih ne može natjerati na promjenu protiv njihove volje. "Svaki kupac zna što jest ili nije potpisao", poručili su.

Sindikalist: Optužbe me iznenađuju

Vlatko Kottnig, šef Sindikata distribucije plina i plinske tehnike Hrvatske, u emisiji HTV-a "Studio 4" rekao je kako ga optužbe iznenađuju, ali ponavlja da će se eventualne pogreške tek utvrditi.

"Na Međimurje-plinu, odnosno HERA-i, je da to dokaže. Jasno da me to zabrinjava, to bi legitimitet cijelog postupka dovelo u pitanje i izazvalo kaos u primopredaji koja se treba dogoditi", istaknuo je Kottnig.

"Činjenica je da su građani iskazali interes da ostanu na GPZO-u, a je li to formalno, tehnički, dobro odrađeno, jesu li izostali određeni dokumenti, je li nešto u toj dokumentaciji djelomično napravljeno - to će se tek utvrditi", rekao je gostujući na HTV-u.

"Opskrba plinom je sigurna, ne treba stvarati paniku"

U slučaju da se utvrde nepravilnosti, Kottnig smatra da ne treba stvarati paniku jer je opskrba plinom sigurna. "Oni će automatizmom biti prebačeni na javnu uslugu kod Međimurje-plina i moći će naknadno u bilo kojem trenutku ispuniti novi zahtjev i prijeći na GPZO", pojasnio je.

Kazao je da nije u redu degradirati građane koji imaju malu potrošnju. "Oni isto pridonose prihodu tvrtke jer ako tvrtka ima 1 euro dobiti po svakome, to je 40 tisuća eura. Mene interesira kako se netko može hvaliti da nije zainteresiran za 40 tisuća eura", rekao je.

"Tomašević je čisti gubitak prikazao pobjedom"

"Cijeli PR koji gradonačelnik radi kako bi spasio svoju političku opstojnost i prikazivanje čistog gubitka pobjedom govore o njemu i tome što građani u budućnosti mogu očekivati od njega.

Gradska plinara Zagreb nije izgubila samo 290 tisuća korisnika, ona se u prvom natječaju nije javila za distributivna područja gdje je imala opskrbu plinom i to je 384 tisuće korisnika i pali su na 160 tisuća. Pali su s 2.5 milijarde kilovatsati na 1.5 milijardi kilovatsati. Razlika je u milijardu kilovatsati, to je negdje 140 milijuna eura prihoda ili 1.70 milijuna eura čiste dobiti i nekome to ne treba."

Nije zabrinut za budućnost Gradske plinare Zagreb jer se, kako ističe, radi o tvrtki sa 162 godine tradicije, a nikad se loše poslovne odluke nisu prelile na građane. "Plin je uvijek bio isporučen", kazao je sindikalist za HTV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.