Sindikalistica: Ovo je prvi korak, naša borba tek počinje

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

PREDSJEDNICA Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Lovrić je za N1 govorila o ponudi vlade sindikatima za povećanjem osnovice plaća koja je prošla na referendumu među članstvom.

"Članovi Nezavisnog sindikata izjasnili su se na referendumu, s nešto malo manje od 52 posto odluka vlade je prihvaćena. Nije to podijeljenost članova, nego smo svi svjesni da su zaposlenici u sustavu obrazovanja zanemareni dugi niz godina.

Na zaposlenike se vrše različiti pritisci i nekako im se činilo da im je ovo prilika za izraziti negodovanje protiv svog statusa u društvu i plaće. No, gledajući širu sliku, ovo nije borba samo obrazovnih sindikata, ovo je borba svih zaposlenika javnih službi", kazala je Lovrić u razgovoru s N1.

"Naša borba tek počinje"

Premda je ponuda prihvaćena, Lovrić kaže da je vladi poslana poruka da ovo nije kraj njihove borbe. Sindikalistica navodi da je ovo tek njezin početak.

"Upravo ovakvo tijesno prihvaćanje ponude kod članova Nezavisnog sindikata dobra je prilika da se vladi još jednom pošalje jasna poruka o nezadovoljstvu zaposlenika obrazovnih sustava u RH. Ovo nije kraj naše borbe, ovo je tek zamah kojim se pokazuje nezadovoljstvo koje ćemo mi iskoristiti u borbi za vlastite ciljeve. 

Nezavisni sindikat uvijek je bio sindikat hrabrih ljudi. Nama naša borba tek predstoji. U ovom trenutku ta povišica od šest posto i nije tako zanemariva, daleko je to da bismo kao članovi mogli biti zadovoljni, ali je prilika da skupimo snage. Zaposlenici u obrazovnom sustavu su opterećeni ne samo borbom za osnovicu nego i borbom za svoje koeficijente te položaj u društvu.

Ovo je samo prvi korak. Naša borba ne prestaje, naša borba tek počinje!" rekla je sindikalistica Lovrić za N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.