Sindikat policije: Pozivamo građane da kaznena djela prijavljuju na novi način

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL, screenshot RTL

Sindikat policijskih službenika danas je na Facebooku pozvao građane da kaznena djela prijave tako što će se obratiti izravno načelniku policijske uprave.

“Pozivamo sve građane da od danas sva kaznena djela koja imaju za prijaviti na svoju štetu to čine na ovaj novi način, a taj je da se obrate načelniku policijske uprave koji će ih primiti u svoj ured”, napisali su na Facebooku iz Sindikata policije.

Sindikat policije se referira na vijest da je u jeku afere Nakaze HDZ-ov predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić sastao s načelnikom Policijske uprave šibensko-kninske Sandrom Santinijem te jednim od njegovih najbližih suradnika, koji vodi kriminalističku policiju.

HDZ-ovac se sastao sa šefom mlade policajke koja je prijavila njegovu kćer

Podsjetimo, prema informacijama N1, Policijska uprava šibensko-kninska tada je već bila zaprimila odluku o odbacivanju kaznene prijave što ju je protiv Dujićeve kćeri Anne Dujić podnijela mlada šibenska policajka.

No, dok se još za odbacivanje prijave nije javno znalo, Dujić je bio na sastanku sa Santinijem. Na upit N1, iz PU šibensko-kninske potvrdili su sastanak te naveli da je Dujić došao kako bi podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela koje je počinjeno na njegovu štetu.

Da načelnici inače ne zaprimaju kaznene prijave u neformalnim razgovorima, za N1 je potvrdilo više policijskih šefova. Navode da to rade policijski inspektori.

Portal Telegram je kontaktirao načelnika PU šibensko-kninske Santinija i pitao ga zašto je Dujić bio kod njega, a on je rekao da se radi o - službenoj tajni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.