Sinj i ove godine sufinancira produženi boravak u školama, izdvaja 71. 000 eura

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Grad Sinj i ove će godine sufinancirati program produženog boravka u osnovnim školama, unatoč povećanju broja djece uključenih u program, a za tu će namjenu izdvojiti 71.000 eura, što je 20-ak tisuća eura više nego prošle godine.

Program produženog boravka, koji je započeo kao pilot projekt u osnovnim školama s 20-ak djece, sada uključuje 142 učenika, što je za petinu, odnosno 26 učenika više u odnosu na prošlu godinu kada ga je pohađalo 116 djece.

Sinj je ove školske godine sufinanciranje povećao sa 46.50 na 50 eura po djetetu, čime će ukupan iznos dosegnuti oko 71.000 eura godišnje, nasuprot prošlogodišnjih 53.000 eura.

Bulj: Sinj će nastaviti pronalaziti potrebna sredstva kako bi olakšao financijski teret roditeljima

"Sinj sufinancira produženi boravak od početka provedbe, iako mu to nije obaveza jer je osnivač škola Splitsko-dalmatinska županija", kazao je gradonačelnik Miro Bulj i najavio da će Grad, premda broj djece u produženom boravku kontinuirano raste, nastaviti pronalaziti potrebna sredstva kako bi olakšao financijski teret roditeljima i osigurao jednake uvjete za svu djecu sa sinjskog područja.

Dok OŠ Marka Marulića ima 70 djece u produženom boravku, a OŠ Ivana Lovrića 63 i obje već imaju uhodane programe, OŠ fra Pavla Vučkovića provodi pilot projekt s tek 9 učenika.

Ravnatelj OŠ fra Pavla Vučkovića izrazio je zabrinutost zbog nedostatka sredstava za provedbu projekta te najavio slanje dopisa Županiji za dodatnu financijsku podršku, objavio je Grad Sinj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.