Šire se potresne snimke: Hamasovi militanti cipelare tijelo izraelskog vojnika

Screenshot: Twitter

CNN piše kako su vidjeli nekoliko videosnimki  koje su geolocirali te se na njima vidi kako Hamas lovi Izraelce u Gazi i blizu nje.

U jednom videu, koji je snimljen u četvrti Shejaiya u Gazi, vidi se kako naoružani muškarac izvlači bosonogu ženu iz prtljažnika džipa i zatim je gura na stražnje sjedalo automobila. Lice joj krvari, a zapešća izgledaju kao da su joj kablovima vezana iza leđa. Čini se da džip ima registarsku tablicu Izraelskih obrambenih snaga, što sugerira da je možda ukraden i dovezen u Gazu.

U drugom videu vide se Hamasovi militanti kako iz onesposobljenog tenka izvlače dva očito prestravljena i zapanjena vojnika. Iz videa nije jasno kako je tenk onesposobljen, ali Hamas je koristio dronove za bacanje bombi na izraelske tenkove.

Zatim se vidi kako militanti udaraju nogom jednog od vojnika na tlu. Na sljedećoj snimci se vidi kako vojnik nepomično leži na zemlji.

Na jednoj snimci se vidi i treći vojnik s krvavim licem, koji također nepomično leži na tlu.

CNN piše da ne zna gdje se trenutno nalaze ni status trojice vojnika.

Dodaju da se na jednoj snimci vidi kako iz tenka izvlače nepomičnog izraelskog vojnika te ga počinju gaziti. Video je montiran jer su lica Hamasovih militanata blurana. Video je snimljen uz istočnu granicu Gaze, u blizini graničnog zida, piše CNN.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.