Širi se "zapovijed" kojom Milanović zabranjuje govoriti dužnosniku NATO-a. Lažna je

Širi se "dokument" koji je, doduše ne naročito uspješno, napravljen da odglumi zapovijed Zorana Milanovića. 

U "dopisu", za koji su Indexu iz ureda Zorana Milanovića potvrdili da je lažan, stoji da je Milanović izdao zapovijed kojom se Javieru Colomini, pomoćniku glavnog tajnika NATO-a, zabranjuje istupanje o vojnim planovima, operacijama i sigurnosnoj situaciji u Ukrajini. 

Colomina je prije dva dana u Sarajevu izjavio da se vojna suradnja s Ukrajinom, uključujući novu aktivnost obuke ukrajinskih vojnika, provodi izvan te zemlje i da je to "crvena linija" za Savez koji želi ostati izvan sukoba Ukrajine i Rusije.

Podsjećamo i da je sabor danas trebao odlučivati o slanju časnika HV-a u misiju za Ukrajinu, no sve je odgođeno jer vladajući nemaju dvotrećinsku većinu za tu odluku. Predsjednik Milanović protivi se slanju hrvatskih vojnika u misiju NSATU premda iz vlade tvrde da će hrvatski časnici biti isključivo u Njemačkoj te da neće ići u Ukrajinu. 

Lažna "Milanovićeva zapovijed"

Evo što piše u lažnom dokumentu koji se proširio:

"Na temelju svojih ovlasti kao Predsjednik Republike Hrvatske i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, u cilju transparentnosti i pravovremenog informiranja javnosti o situaciji na međunarodnoj sceni, radi zaštite nacionalnih interesa i očivanja povjerljivosti vojnih informacija izdaje se sljedeća

ZAPOVIJED

Javieru Colomini, pomoćniku glavnog tajnika NATO-a zabranjuje se javno istupanje i davanje izjava ili tumačenja vezanih uz vojne planove, operacije i sigurnosnu situaciju u Ukrajini. Svako ostupanje od ove zapovijedi bit će smatrano kršenjem vojne discipline i zapovjednog lanca. Ova zapovijed stupa na snagu odmah i vrijedi do daljnjeg.

Zoran Milanović."

Osim toga što hrvatski predsjednik nema ovlasti na temelju kojih bi mogao zabraniti istupanje pomoćniku glavnog tajnika NATO-a, "dokument" izgleda kao amaterski uradak. 

HDZ jučer na Fejsu spominjao NATO-ovog dužnosnika kojem sad lažnom zapovijedi "Milanović zabranjuje govoriti"

Zanimljivo je i što je HDZ na Facebooku jučer podijelio upravo izjavu Colomine uz opasku da je ovaj demantirao Milanovića.

#NATO DEMANTIRAO MILANOVIĆA! Još dok je domišljao svoj nemaštoviti video o profesoru Primorcu, Milanovića su već bili...

Posted by HDZ - Hrvatska demokratska zajednica on Wednesday, October 23, 2024

Spomenimo i da je Plenković jučer izjavio da u sabor namjeravaju dovesti v.d.-a zamjenika glavnog tajnika NATO-a Borisa Rugea da zastupnicima "točno objasni što NSATU zaista jest". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.