KAOS U BIJELOJ KUĆI Otkriven najveći Trumpov skandal dosad, od njega se ogradio i potpredsjednik

Foto: FAH

NAJSTARIJI sin Donalda Trumpa, Donald Trump Jr., pristao je prošlog ljeta na sastanak s osobom koju je smatrao "ruskim državnim odvjetnikom", nakon što je od te osobe dobio e-mail u kojemu su mu ponuđene "veoma osjetljive informacije visoke razine" koje bi "inkriminirale" kandidatkinju Demokratske stranke za predsjednicu Hillary Clinton, razvidno je iz e-mailova koje je Trump Jr javno objavio u utorak, pišu američki mediji.

Trump mlađi je e-mailove objavio nakon što je New York Times u članku upozorio na to da raspolaže informacijama o korespondenciji i sastanku.

Zamjenica glasnogovornika Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders pročitala je pred novinarima izjavu putem koje predsjednik Trump brani svojeg sina.


 

Predsjednik Trump brani sina

"Moj sin je veoma kvalitetna osoba i pozdravljam njegovu transparentnost. Što se tiče ostaloga, morat ćete se konzultirati s njegovim odvjetnikom i savjetnicima", poručio je Trump.

E-mail je mlađem Trumpu poslao izdavač Rob Goldstone, tvrdeći kako su informacije dio "ruske državne potpore Donaldu Trumpu".

Nakon toga, Goldstone je ponudio da organizira sastanak između mlađeg Trumpa i "ruskog državnog odvjetnika" kako bi porazgovarali o informacijama.

Goldstone, koji zastupa sina azerbajdžansko-ruskog poslovnog čovjeka bliskog ruskoj vladi, u e-mailu mlađem Trumpu tvrdio je da Rusi nude ocu Trumpu "službene dokumente i informacije koje bi inkriminirale Hillary Clinton i njezine odnose s Rusijom".

"Ako je to što kažeš, sjajno", odgovorio je Trump mlađi Goldstoneu.

Ruska državna odvjetnica Natalia Veselnitskaya odbacila je u intervjuu za NBC News navode o tome da je ikad nastupila u ime ruske vlade. 

Usprkos Goldstoneovih obećanja, i Veselnitskaya i Trump Jr. navode kako važne informacije o Hillary Clinton na kraju nisu proslijeđene Trumpovom timu.

Ovi e-mailovi su najkonkretniji dokaz dosad o tome da su članovi Trumpove obitelji i predsjedničke kampanje bili spremni prihvatiti pomoć ruske vlade u američkoj predsjedničkoj kampanji.

Američki federalni istražitelji već mjesecima istražuju veze između Trumpa i Rusije, i to u sklopu istrage o ruskom uplitanju u američke predsjedničke izbore.

Potpredsjednik Pence se ogradio od Trumpovih

Američki potpredsjednik Mike Pence očitovao se putem izjave o najnovijem skandalu Trumpove obitelji, u kojemu se ogradio od predsjednika Trumpa.

U izjavi je podsjetio javnost kako se sastanak između Trumpa Jr.-a i ruskih kontakata dogodio u trenutku kada on nije imao nikakvih veza s predsjednikom Trumpom.

"Svakodnevno radim kako bih dao podršku agendi predsjednika Trumpa, to je ono za što nas je američki narod izabrao. Nisam znao za ovaj sastanak. Nisam fokusiran na priče o predsjedničkoj kampanji, osobito na one iz perioda prije nego što sam se povezao s Trumpom", stoji u objavi Penceovog glasnogovornika.

Podsjetimo, ovim slučajem Trumpov sin je uhvaćen u laži, s obzirom da je, samo mjesec dana nakon što su mu obećane informacije o Clinton od strane ruske vlade, odbacio te navode u američkim medijima.

"Ti navodi su samo odraz moralnog kompasa tabora Hillary Clinton. Reći će sve kako bi pobijedili. To je degutantno i lažno", komentirao je u tijeku kampanje Trump mlađi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.