Škare Ožbolt o presudi: "Nelogičnosti ima, zašto pravosuđe nije inzistiralo da Ježić uplati novac?"

Foto: FaH

NAKON što smo prvi objavili dijelove arbitražne odluke u slučaju INA-MOL koja nije bila dostupna gotovo godinu dana, zatražili smo komentar domaćih političara i političkih analitičara.

>> EKSKLUZIVNO OBJAVLJUJEMO PRESUDU Ina je izgubljena jer je USKOK lažirao, a Turudić je bio pristran

>> VIDEO Pogledajte snimku iz Marcellina, Hernadi je tvrdio da je Sanaderu na papir napisao telefonski broj

>> DORH bez komentara na tvrdnje iz arbitražne presude da su Uskok i Ježić smjestili Sanaderu

Za komentar smo pitali i bivšu ministricu pravosuđa u vladi Ive Sanadera Vesnu Škare Ožbolt koja nam je rekla kako joj se nakon prvog čitanja dijelova presude puno stvari mota po glavi.

Smatra kako bi ova presuda mogla stvoriti probleme i u slučaju Todorić

"Činjenica je da nelogičnosti ima, a to je da pravosudna tijela nisu inzistirala na uplati novca od Ježića. Što se tiče svega drugog vezano za mijenjanje snimki i iskaz ovlaštenog britanskog vještaka, za sada bih se suzdržala od komentara jer nemam uvid u cijelu odluku suda", rekla je Vesna Škare Ožbolt.

Dodala je pak i kako bi moglo biti problema pri sljedećoj procjeni hrvatskog pravosuđa u Londonu, ako objavljena arbitražna odluka ostavi ovakve asocijacije, misleći pritom na odluku u slučaju Ivice Todorića.

"Međutim, kada bi slika ostala ovakva kakvu asocijaciju stvara, postavlja se pitanje što kada se iduće godine u Londonu bude analiziralo stanje hrvatskog pravosuđa, onda bi to mogao biti problem", rekla je.

Pitanje energetske strategije

Prokomentirala je i pitanje energetske strategije, za koju kaže da danas nema nikakve veze s onim što se usvajalo prije nekoliko godina u saboru.

"Energetska strategija koju smo usvajali nema više nikakve veze s onim što se sada događa, pa bi netko trebao, posebno izvršna i zakonodavna vlast, vidjeti koje su štete ovih odluka, a koje su koristi i kakva će biti sudbina Ine u skladu s onim što je vlada već najavila da će se napraviti. Hoće li ova presuda, a ja mislim da je ona manja u odnosu na ovu koja se još očekuje, napraviti neki zaokret u strategiji vlade i sabora na polju energetske politike ili ne? Ja mislim da bi trebala", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.