Skinheadsi pretukli maloljetnika u Zagrebu

HULIGANSKO nasilje u Zagrebu ne jenjava, a sinoć oko 22 sata na Dubravkinom putu skupina mladića, pripadnika skinheadsa, pretukla je 17-godišnjaka, koji je u napadu teško ozlijeđen.

Ozlijeđeni maloljetnik prevezen je u Kliniku za dječje bolesti u Klajićevoj te potom u KB Sestara milosrdnica, gdje mu je pružena liječnička pomoć, javlja PU zagrebačka. Policija je brzo reagirala te je samo pola sata nakon tučnjave privela osam mladića.

Mladiće je policija zatekla u kafiću Bonn u Tkalčićevoj ulici te se navodi kako isti odgovaraju opisu napadača na 17-godišnjaka i kako su nakon uhićenja privedeni na kriminalističku obradu. Policija je privela 20-godišnjeg M.K., 19-godišnjeg D.Š. te šestoricu 16-godišnjaka.

Vlasnica kafića ističe kako kafić nije okupljalište takve vrste gostiju već su se napadači u njemu samo prilikom bijega od policije pokušali sakriti.

Mesić pomilovao dubrovačkog skinheada

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, podsjetimo, nedavno je pomilovao 21-godišnjeg Milu Crnjaka, dubrovačkog skinheada, koji je sa 17 godina ubio 27-godišnjeg susjeda Tomislava Krmeka i zbog čega je 2004. godine osuđen na sedam godina zatvora.

Predsjednikovim pomilovanjem Crnjaku je kazna smanjena za šest mjeseci, tako mu je do kraja odsluženja zatvorske kazne za odslužiti ostalo još godinu i pol, umjesto dvije godine.

Crnić je u pijanom stanju 9.1.2004. godine u ranim jutarnjim satima na stubištu, nasmrt brutalno pretukao susjeda Krmeka, susjedi su tad u nevjerici prolazili stubištem, koje je bilo prepuno krvi. I on i Krmek policiji su već tada bili poznati po izazivanju nereda te su zbog tog bili više puta prijavljivani.

Prije dva tjedna na parkiralištu pronađen brutalno pretučeni maloljetnik u nesvijesti

Podsjetimo, zadnji slučaj teškog premlaćivanja maloljetnika u Zagrebu dogodio se 8. veljače kad je 17-godišnji S.U. oko 3.30 sati pronađen kako u komi leži na parkiralištu pokraj Ulice grada Vukovara u Zagrebu. Njega je tad premlatio 19-godišnji D.V. na rođendanskoj proslavi u podrumu zgrade na Ferenščici, da bi ga njegovi prijatelji odveli do tramvaja i uputili u smjeru njegovog doma.

Nesretni mladić pronađen je na parkiralištu trgovačkog centra Mercator, a u napadu je zadobio teške ozljede mozga i frakturu lubanje te su mu liječnici operacijom morali ukloniti epiduralni hematom.

Isto tako, dan kasnije, ispred zagrebačke XV. gimnazije pretučen je i 15-godišnji učenik s njemačkim državljanstvom, dok je sredio s prijateljima ispred škole. Njega su tada navodno napali pripadnici skinheadsa, jer je bio odjeven kao reper.

Njemu i prijateljima približila se skupina od sedam mladića i jedne djevojke te su ga napali bez ikakvog povoda, nakon čega su se razbježali. Mladić je u napadu bio lakše ozlijeđen.

K.S.
Foto: Boris Kovačev/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.