Skoro polovica Trumpovih birača vjeruje da je atentat na njega bio organiziran

Foto: EPA

Gotovo polovica glasača Donalda Trumpa vjeruje u teoriju zavjere da je više osoba bilo umiješano u pokušaj atentata na bivšeg američkog predsjednika, pokazuje istraživanje Newsweeka.

Anketa je pokazala da 47 posto republikanskih glasača vjeruje da je više ljudi bilo uključeno u pokušaj atentata na Donalda Trumpa.

Neki republikanci šire teorije o organiziranom atentatu

36 posto republikanaca koji su sudjelovali u istraživanju reklo je da vjeruje da je samo jedna osoba bila uključena, dok je 17 posto reklo da ne zna. Za usporedbu, 22 posto demokratskih birača reklo je da vjeruje kako je umiješano više ljudi, dok je 58 posto reklo da je jedna osoba bila odgovorna, a 21 posto njih je reklo da ne zna.

Podsjetimo, 13. srpnja je napadač, 20-godišnji Thomas Crooks, otvorio vatru na Trumpovom skupu u Pennsylvaniji te je Trumpa ranio u desno uho. Pritom je ubio jednog gledatelja te ranio još dvije osobe. U razmjeni vatre s agentima Tajne službe Crooks je ubijen.

FBI je dosadašnjom istragom utvrdio da je napadač djelovao sam, no neki republikanci šire teorije o organiziranom napadu i neimenovanim pomagačima. "Nema nikakvih uvjerljivih dokaza da je itko pomagao Crooksu", poručili su iz FBI-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.