Četvero madih sletjelo u rijeku u BiH i poginulo. "Našli su ih kako se drže za ruke"

Foto: Facebook

Poznati su identiteti mladih koji su jučer poginuli u teškoj prometnoj nesreći u mjestu Dobrinje u BiH. Nesreća se dogodila u noći sa srijede na četvrtak. U nesreći su stradali Branka Dusper i Armin Puščulović iz Kiseljaka te Amina Kardaš i Sarah Savić iz Visokog, piše Avaz.

Naime, vozili su se regionalnom cestom između Kaknja i Visokog kada su izgubili kontrolu nad Mercedesom koji je završilo u rijeci Bosni. 

Sinoc je cetvero mladih izgubilo zivot,tragedija i bol neizmjerna,dvoje iz Kiseljaka ,Branka Dusper I Armin Pusculovic I...

Objavljuje ZimčaČetvrtak, 10. listopada 2024.

Ispao iz automobila I otišao po pomoć

M. B. (22) je u trenutku nesreće bio u automobilu s četvero poginulih. Nakon što su autom sletjeli s ceste, on je u jednom trenutku ispao sa stražnjeg sjedala kroz prozor. Otišao je po pomoć. Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona danas su objavili detalje stravične nesreće.

"Dana 10.10.2024. godine, u 01.30 sati, Operativni centar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je obaviješten od strane dežurnog službenika Policijske stanice Visoko da je u mjestu Buzić Mahala, Grad Visoko, pronađena osoba B.M., rođena 2002. godine, iz Visokog, koja je imala vidne tjelesne ozljede i s kojom je bilo teško ostvariti komunikaciju, nakon čega je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja medicinske pomoći", naveli su iz policije.

"Tijekom noći, točnije u 03.30 sati, iz Kantonalne bolnice Zenica je potvrđeno da je ozlijeđena osoba zadobila teže tjelesne ozljede i da se prilikom medicinske obrade došlo do podataka da se navedena osoba, zajedno sa još 3 osobe, kretala u vozilu regionalnom cestom i da je u mjestu Dobrinje došlo do slijetanja vozila u rijeku Bosnu. 

Odmah nakon zaprimljenih informacija, na lice mjesta su upućeni policijski službenici koji su na lokaciji u mjestu Dobrinje uočili tragove koji su ukazivali na tragove slijetanja vozila.

Po naredbi policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, odmah su angažirani timovi Specijalne policijske jedinice te je formirana ekipa za očevid Sektora kriminalističke policije koja je s dežurnim kantonalnim tužiteljem izašla na lice mjesta radi vršenja očevida", objavila je policija.

Napravljena obdukcija 

"Nakon što je u koritu rijeke Bosne uočeno vozilo, pristupilo se izvlačenju istog, kojom prilikom je potvrđeno da se u vozilu nalaze 4 tijela. Izvršen je očevid kojim je neposredno rukovodio dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je jučer u 18 sati u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica izvršena obdukcija tijela smrtno stradalih te je izvršena i identifikacija smrtno stradalih osoba. Kako je potvrđeno, radi se o B.D., rođena 2003. godine, iz Kiseljaka, A.P., rođen 1996. godine, iz Kiseljaka, S.S., rođena 2004. godine, iz Visokog, i A.K. rođena 2002. godine, iz Visokog", naveli su iz MUP-a.

"Našli su ih kako se drže za ruke"

Autoprijevoznik Tarik Dizdar, koji je sudjelovao u akciji vađenja automobila iz rijeke, za 24sata je opisao prizor koji je zatekao.

"Pretpostavljam da je Armin pokušavao spasiti Branku. Oni su bili naprijed. Nije je uspio izvući pa su ih tako našli kako se drže za ruke", priča Dizdar i dodaje kako su stradali bili vezani u automobilu.

"Na tome mjestu, gdje su oni sletjeli, vadio sam barem deset ljudi. Taj zavoj je opasan. I mi lokalni se znamo zamisliti pa projurimo jače nego što treba, a kamoli oni koji ne znaju što im slijedi. Oni su samo projurili ravno, sletjeli s ceste i upali u rijeku. To je velika tragedija i katastrofa", kaže Dizdar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.