Slovenski Istrabenz nalazi se pred bankrotom

ISTRABENZ, slovenska kompanija iz Kopra koja upošljava 5.000 ljudi i koja je jedna od najvećih u toj zemlji, nalazi se pred bankrotom.

Nesolventnost te tvrtke nakon desetosatnog zasjedanja nadzornog odbora tvrtke potvrdio je slovenskim medijima direktor uprave Igor Bačvar, koji je dao i ostavku na svoju dužnost, koja je na istom sastanku prihvaćena. "Dogovorili smo se da će tvrtku voditi do 15. svibnja, kako Istrabenz ne bi ostao bez pravnog zastupnika", kazao je predsjednik Nadzornog odbora Istrabenza, Tomaž Toplak, a prenosi slovenski portal 24ur.

Prodaja benzinskih crpki Istrabenza austrijskom OMV-u, bila je prema mišljenju mnogih u Sloveniji, njegova velika greška te jedan od njegovih prvih poteza nakon dolaska na čelo tvrtke 2001. godine. Time je tvrtka izgubila stalan i stabilan prihod, a sredstva koja su uložena u energetiku i turizam nisu urodila ekvivalentnim prihodom, već je on bio bitno sporiji i manji.

Bačvara je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Ljubljani žestoko napao i Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, nazvavši ga crnom karikaturom slovenskog gospodarstva i notornim lažovom. Čovjek koji je tvrtku zadužio za 950 milijuna eura tako ima samo 45 dana osmisliti i pripremiti plan sanacije ili će Istrabenz početkom lipnja morati proglasiti bankrot.

K.S.
Foto: 24ur.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.